KenDurI

Cuti krismas 3 hari dipenuhi dengan undangan jemputan kawin member2 kelas....1st p Melaka umah Feezly...waaaa syok oooo p saner;..this is my 2nd trip to Melaka...1st trip dlu zaman budak2 skolah huhuhuh zaman berzaman tue....

Lepas jer p knduri ktrng p jalan2 area melaka mcm Dataran Pahlawan...Stadhuys...Menara Taming Sari..tapi x singgah pon..jusr lalu jer..time cuti sekolah paham2 jerlh yer..parking penuh...tapi xper..nnti ajak dak2 ni smer p Melaka...




Tahniah feezly

Feezly N Nurul Huda


Akram


Fahmi N Kak Ct


Xyah bgtau


Faiz N Badril



Rafiee



Ni time singgah JJ lama Melaka..bukan JJ yg mletup tue yer..lapar punyer pasal


air terjun buatan..adr pasangan pengantin tgh bergambar

Menara Taming Sari

Bangunan Stadhuys

Kenduri yg ke-2...kat umh Yusri..di Bukit Jelutong....tpi yg bestnyer aku bkn hayati suasan kenduri tue..tapi umah area2 c 2...fuhhhhhhh.....mmg betul2 aku suka...ala2 western design dia n konsep open area..antara umh xder pagar just tembok biasa jer...mmg aku sukalah design umah tue..tapi malangnyer pic umah area c 2 aku xamiklah pulok...enjoy the pics!









p]s :- tahniah pada gha N kechik for the engagement dan jingoat N lili for their wedding...congratz guys!

Mas Khawin

Aku bukan gatal nak kawin k..tpi utk mem2 yang akan melangkah ke alam baru tahun ini @ tahun depan..mas kawinnyer bagi setiap negeri sudah di update


Macam aku Kelantan..mas kawin tidak ditetapkan and boleh letak ikut suka jer..if letak RM10.0000 so ,so khawinnyer RM10,000lh disebut masa akad nanti..tiada wang hantaran...
n yang paling best suami xboleh guna duit itu huhuhuhh

p/s:- Untk aku..mak aku dh tetapkan..Braper?....huhuhu lima angka -RM $$$$$

Uji Minda

Kalu rasa pandai sgt dlm matematik..jawab la soalan ni..Soalannya macam ni:

Zali seorang budak yang miskin.. dia xde duit..tapi dia nak beli uniform sekolah.. tapi uniform tu harga RM50 sepasang. So dia pinjam dengan kawan dia Ali RM25 dan dengan Budin RM25.


Jadi la RM50.. Jadi dia pegi la nak beli baju tu kat supermarket.. masa dia pegi tu, dia tengok harga uniform tu tengah SALE dengan harga RM45.. dia bayar then dapat baki balik RM5. So dia bagi balik kat kawannya Ali RM1 dan Budin RM1 juga. Jadi, baki ada dgn dia tinggal RM3.. dia hutang kawan dia Ali RM24 dan Budin RM24 (sebab dah bagi balik RM1 tadi).. jadi hutang dia dgn member dia RM48.. dan kat dia ada RM3 sekarang. Bila tambah RM48+RM3=RM51; aik, kenapa boleh ada RM51, sedangkan dia pinjam RM50?? Dah untung RM1 ke? Macamana benda ni boleh berlaku? Tolong jawab….

Gerai

Morning guys..huhuh nyempat lagi update blog yer cik kemal..kjer so far oklah cuma mcm biasa layan perangai user yang ntah haper2...

Macam yg aku janjikan nak upload gmbar gerai burger


pic time 1st day open..cuci smer barang then jual2
Nasi lemak pon ader..n yang terbaru Nasi Lemak Ayam

senarai harga...yang terbaru ayam special n double special rm 3.00 n rm4.o0

p/s :- mamat bas tue xnaik pon bas hari nie :-(

Susut

Since aku strt prktical sebelum puasa hari tue...berat badan aku dh turun..baper kg aku xtau..mcm maner aku tau?...sbb saper2 yg kenal aku pernah nmpak x aku pakai baju kemeja pompuan??...adr2 adr2???...xderkan?

N now dengan jayanyer aku menyarung baju kemeja dengan hati berbunga riang heheheheheh....that's why aku suka kerja kerja kerja...aderkah aku gila kerja????aderkah aku workaholic????....klu aku dok umh nnti badan aku bagai di pam2..jap2 makn..jap2 makan...sem depan xtaulah cmner since dh strt blajo..mesti naik balik berat badan aku...waaaaa xmauuuuu

N now mak aku dh strt REMIND me..."k.long jgn pakai baju yg ketat2"...huk aloh mok ambo nie...ketat2 dlm umah bolehlah..tol x mak iti???...mak iti n roomate aku jer tau..syhhhhh

p/s :-pic nnti2lah aku upload..lupa bwak cablelh pulok

Mamat Bas

Hi morning guys....seperti biasa aku menghupdate blog ni kat ofis since org xramai lagi....korang mesti pelikkn dengan tajuk en3 aku kali nie...ni aku nk citer...since aku pegi kjer naik baskan...syhhhhhhhhhh!!!...jgn bagitahu ah fai..mesti dia bising gilers..yerlh dia nk bagi keter aku xmo..nk jugak naik baskan...sbb aper????????

Sebabnyer aku leh hari2 jumpa sorang mamat nie.....katakan kemal yang gatal!!!!....serius mmg aku suka pandang muka mamat nie...dia bkn hensem sangat pon..tpi dia menarik..dari segi cara pakaian dia,mmg smartlah!...muka ala2 ZAIN RUFFEDGE tapi cute lagi dia..again gatal!!!!...first2 aku ingt dia ni Chinesse sbb muka adr Chinesse cket..tapi lama2 mcm Malay plak mamat nie

If bas sampai tempat yg dia slalu naikkn..aku slalu prati org yg naik tue..klu dia adr..aku suka!!...again minah gatal!!!!

p/s : hari ni pon dia naik bas jugak..:) wink wink

SeSaWanG

salam guys..sorrylh blog aku ni dh lama bersawang..bkn sengaja xnak hupdate..tapi cuma bz jer skng lebih2 lagi dgn bisness sendiri....aku skng extend practikal di Sapura....balik jer dari kjer..laju2 aku mandi + tukar baju sumer bagai..kuar balik niaga..sajer nk cari duit lebih..sooo far alhamdulillah setakat ni bisness maju walaupun banyak dugaan + rintangan masa 1st buka dulu...almaklumlah orang kita (melayu) mner boleh tengok kaum dia lebih sket...mulalah wat hal..tapi xper...aku + ah fai anggap ni sumer dugaan dalam perniagaan...adr untung rugi sumer...n at least xderlh mintak2 kat org...aper yang penting??????...biarlah HALAL

aku pon adrlh side income dri Sapura + bisness...letih mmg letih..klu xcaya tanyer si NIta (roomate) cmner life aku skng..smpai dia pening tgk aku balik kjer adr lagi kjer bz mcm businesswoman... since Padang kena earthquake..mak ayah aku habiskn banyak duit untuk sis aku di saner...nasib baik laptop + passport selamat...aku pon xmo minta2 ngn dorang sbb adik2 aku ramai yg still blajo lagi....

To all my frenz yg akn ke Langkawi nnti..i hope u will enjoy your holiday...n to Kak CT i'm so sorry sbb xboleh pegi..duit tiket tue xperlh burn saya halalkan...since adr prob with credit card..maybe next time ek akak kita holi samer2.... bkn per sayang nk tinggalkn bisnesss eheheheh ( kereklah lu kemal )

Gud Luck 4 ya final exam guys....Oklah next time hupdate lagi..chow

Keajaiban Cincin Di Jari Manis,,Lets Try..Ucapkanlah SubhanAllah

SubhanAllah...apa yang kita lihat ini adalah satu kebesaran Allah,,,
terasa sungguh kerdil diri ini...

Anda cubalah Sendiri

Mengapa Cincin Pernikahan Harus Ditaruh di Jari Manis??

Ikuti langkah berikut ini, Tuhan benar2 membuat keajaiban

1. Pertama, tunjukkan telapak tangan anda, jari tengah ditekuk ke dalam (lihat gambar)

2. Kemudian, 4 jari yang lain pertemukan ujungnya.

3. Permainan dimulai, 5 pasang jari tetapi hanya 1 pasang yang tidak terpisahkan...

4 . Cobalah membuka ibu jari anda, ibu jari menwakili orang tua, ibu jari bisa dibuka karena semua manusia mengalami sakit dan mati. Dengan demikian orang tua kita akan meninggalkan kita suatu hari nanti.

5. Tutup kembali ibu jari anda, kemudian buka jari telunjuk anda, jari telunjuk mewakili kakak dan adik anda, mereke memiliki keluarga sendiri, sehingga mereka juga akan meninggalkan kita.

6. sekarang tutup kembali jari telunjuk anda, buka jari kelingking, yang mewakili anak2. cepat atau lambat anak2 juga akan meninggalkan kita.

7. selanjutnya, tutup jari kelingking anda, bukalah jari manis anda tempat dimana kita menaruh cincin perkawinan anda, anda akan heran karena jari tersebut tidak akan bisa dibuka. Karena jari manis mewakili suami dan istri, kebahagian dan kepimpinan akan saling diperlukan..so kalau suami tak bimbbing isteri,,kat Akhirat pun,,kena soal jugak tanggung jawabnya,,ia lebih besar tanggungjawabnya berbanding dengan anak-anak yang akan juga dipersoalkan

WelcoMe Back To KL

sebelum naik tren

yuhuuuu...aku dah sampai kl..skng aku kt tmpt kejer...aku smpai dlm kol 7.30 pg,..naik teksi balik umah...relax2 jap + mandi sblum pg kjer...hari ni aku masuk ofis kol 10 pg huhuhu..tapi kerol laling dh masuk ofis awl..sms dia bnyak kjer tak..dia ckp ofis lengang tue yg watkan aku makin lengah2 huhuhu....

masuk ofis mnggu ni mmg best sbb ofis lengang kjer..nak tgk movie ker..memekik ker..relax jer..jap2 pg pantry wat air sampai kak susi geleng kpala tgk aku xhbs2 wat air...nk wat cmno..kjer xbnyak mlut pon xhenti2lah makan..lebih2 lagi mak gula(k.yati) datang bawak kuih raya


biskut raya kitorang..masing2 bawak sedikit


faizal tgh tekun "study"


kerol laling wat2 bz huhuh

hamper raya..bila mau buka ni en azahan huhhuh


tgh dok2 sedap mkn biskut sambil surf tenet..tiba2 bunyi mcm enjin motobot...rupa2nyer motor superbike maaa

dari kiri Kawasaki ER-6N dan kanan Yamaha R6


ini tuan putihnyer motor..abg PMO..xtau nama per..aku skodeng dari bilik IT

Raya ke 3


Buyut,k.long geram sama kamuuuuuuu!!!



Hari ni aku last aku cuti raya....aku balik naik tren mlm nnti...huhuhu sedey2 xblh rasa masakan mak huhuhuh..tpi sebelum tue aku dh siap packing biskut raya yang mak tempah..kerepek pisang sira yang mak beli ngn kerepek yang fai bagi huhuhuh...bnyak giler xhabis nak jamu org mkn...

sambil2 tue manja ngn adik aku nie : -

manja manja nagder2 ngn angah

aper hal plak tue

asal menjerit???

video

Raya Ke 2


Raya ke2 aku n family balik ke Ganu jumpa sedara mara belah ayah..ktrang gerak awl sbb jalan menghala ke KB mmg jam giler...tujuan utamanyer nak jumpa tok ayah..tapi time ktrng sampai kat umah ayah D,tok ayah tgh tido lagipun dia puasa sunat 6.



on the way balik ganu


me n buyut aka ayie

sebelum bertolak..sarap ngn nasi minyak yang mak wat huhuh..siap request soh mak masak nnti tok aku wat balik KL

Hepi Birthday


Raya hari tue aku sambut birthday adik aku dua org..02/09 dan 09/09...kek aku yang sponsor sbb aku dah jnji ngn adik aku yg bongsu..mek indon balik raya tahun ni..at least meriahlah sket..dah yang paling hepi mak n ayah aku sbb sumer adik adk aku balik..terutama skali mek indon tue huhuh..balik umah sedara di Ganu hari tue..mmg berpeluk sakanlah ngn mak2 sedara sumer sbb lama xjumpa..siap int adik aku lagi..best x blaja saner...gempa bumi..bla bla bla.

tengoklh pic2 sumer nie :-




video potong kek..family aku ni guna mutilanguage kat umah...saper yg dgr mmg pelik :-

video


SELAMAT HARI RAYA


Selamat Hari Raya diucapkan kepada pembaca2 blog saya..disini saya ingin menyusun sepuluh jari minta ampun dan maaf diatas segala kesalahan yang telah saya lakukan selama saya menjadi teman2 korang sumer...baik dari member sekolah,kolej,unikl dan teman sekerja...

Raya tahun ni xsemeriah dulu2nyer sebabnyer......tahun ni beraya di rumah Kelantan..mmg boring giler sbb dok jer kat umh..pagi raya ku xpkai baju raya...mmg selamber jer aku..lepas mandi sunat terus amik tshirt n suar..tue jer baju raya aku..tgklh pic kat bawah ni


Kerek x?..pagi raya xpakai pon baju baru...pakai selekeh jer huhhuh


Baju kurung mak fai bagi

letih jer mak Fai bagi aku baju kurung..sorylh makcik tahn ni xraya sakan sangat...mak aku bebel kat ayah sbb xbalik umah Ganu..raya kat situ beshhh cangat2....mmg happeninglh dgn bunyi mercun dum dam...rebus ketupat sumer kat luar umah..mak aku siap beli balang baru tok isi kuih muih smer...sbb balang yg sedia adr dok kt umah ganu...ni yg ssh adr dua umh....


aku siap tanyer naper mak beli balang baru


aku : Mak beli balang baru ker?

mak : A'ah balang yg biasa tue xder.

aku : Tertinggal kt umah saner kot mak..sbb tahun2 lepaskan kita raya umah saner

mak : Yer ker..mak balik hari tue x jumpa pon.

aku : Mak dah check dalam periuk besar kat dapur?..mak letak situ kot..balang baru ni jenama
per?

mak : Yer ker..yang baru ni Pyrexnyer

aku : Jenama Kerek?

mak : Aish budak ni..Pyrexlah..P.Y.R.E.X

aku : ahahahahahahhahahahahahaha (gelak sopan anak dara huhuhh )


kerepek2 smer + kuah kacang fai yang bagi..mmg satu plastik mydin yg paling besarlh aku bawak naik tren hari tue..nasib baik si fai adr tunggu di sentral..siap turun + masuk tren skali tolong hntr aku balik...last2 mamat tue nangis siap xbg aku balik beraya lagi..ish3 manja betul..tinggal skejap pon nk nangis...tpi mmg sebaklh jugak aku tgk dia asyik lap air mata..walaupun mulut dia senyum tapi aku tau dia sedih.

roti jala n nasi impit mesti dan wajib adr...